dilluns, 1 de febrer del 2010

GOOGLE DOCS

He visitat el bloc del meu company Albert Valbuena, i realment tot el que ha explicat està molt complert. M'he fixat en l'explicació que ha fet del programa Google Docs, ja que jo no el tenia explicat i és un programa que m'ha estat molt útil a l'hora de fer treballs en grup.

Aquí us deixo el seu bloc.

L'Albert ha explicat les funcions principals que té aquest programa:

1. Crear i compartir un document de text.
2. Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.
3. Crear un formulari i un full de càlcul.

Al igual que l'Albert, he exemplificat les funcions del programa a excepció del formulari i full de càlcul perquè, en el meu cas, no el vaig tenir que fer servir. En l'enllaç de "crear i compartir un document de text", a la part dreta es veu com, a mesura que vas fent el treball, pots anar comunicant-te amb els components del grup.

Quant a crear un formulari i full de càlcul, trobo que l'explicació en el bloc de l'Albert Valbuena és perfecte. Jo explicarè sobre aquest punt, altres aspectes no tan rellevants.

L'autor pot escollir amb quin format vol el seu full de càlcul. Hi ha tres gràfics ha escollir:



Un cop ja has escollit el gràfic que faràs servir i començes amb el full de càlcul, hi ha una eina que et permet immovilitzar las files i ordenar. Organitza i ordena les teves fulles de càlcul amb rapidesa mitjançant la barra d'ordre situada a sota de cada columna. També pots arrastrar la barra d'ordre per immovilitzar les files que desitjes mantenir sempre en la part superior com, per exemple, les instruccions.
Quan hi ha més d'una persona treballant en una mateixa fulla de càlcul, els indicadors de presència de les cel·les indicaran on es troben.


Altres aspectes importants del programa són:

-El fet que tingui l'opció de crear carpetes, per tenir així tota la informació organitzada.

-És un programa ideat perquè tothom el pugui utilitzar. I és per això que pots utilitzar la interfaze de Google Docs en: txec, danès, finès, húngar, indonès, norueg, suec, tailandès, ucrainia i vietnamita.
Com que està ideat perquè tothom el pugui utilitzar, qualsevol navegador pot llegir Google Docs i els seus fulls de càlcul.

-Té una correcció ortogràfica de més de trenta idiomes.

Com bé he dit abans, crec que és un programa molt eficaç, ja que habitualment ens demanen treballs en grup que moltes vegades ens compliquen la feina. Ens compliquen la feina perquè hem de decidir un horari que a tothom li sembli bé. Amb el programa Google Docs pots treballar conjuntament amb els teus companys i des de casa teva, de manera que queda resolt el problema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada